zinat.1s.lv

 


SACIETĒJUSI MAIZE


  • Sakaltusi maize kļūst mīksta, ja to uz 5 minūtēm ietin mitrā dvielī un tad uz 20 minūtēm ieliek ne pārāk karstā cepeškrāsnī.
  • Sacietējušu maizi var atsvaidzināt, ja to iemērc ūdenī vai pienā un izžāvē cepeškrāsnī. Šādi var atsvaidzināt jebkuru mīklas atsvaidzinājumu.
  • Vienkāršākais veids, kā izlietot saietējušu maizi, - pagatavot no tās sausiņus. Maizi sagriež šķēlēs uncepeškrāsnī viegli apbrūnina.
  • Garšīgus rudzu maizes sausiņus var iegūt, ja maizes šķēlītes pirms grauzdēšanas viegli ierīvē ar ķiploku un apkaisa ar sāli. Savukārt baltmaizes šķēlītes var apkaisīt ar pūdercukuru, kam nedaudz piejaukts kanēlis.
  • Sacietējušu maizi var izmantot grauzdiņiem vai kotlešu masai.
  • Kubiciņos sagrieztus sacietējušas maizes grauzdiņus var izmantot mērcei, ko pasniedz pie sautētas liellopa gaļas vai cūkgaļas gulaša, kā arī zirņu zupai.
  • No sakaltušas rupjmaizes var pagatavot garšīgu saldo ēdienu. Maizi sarīvē, apcep sviestā un pasniedz ar ievārījumu un putukrējumu.
  • Sakaltušu maizi var izmantot kvasa pagatavošanā.
Komentāri (0)  |  2015-01-04 12:33  |  Skatīts: 1704x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ