SACIETĒJUSI MAIZE
- Sakaltusi maize kļūst mīksta, ja to uz 5 minūtēm ietin mitrā dvielī un tad uz 20 minūtēm ieliek ne pārāk karstā cepeškrāsnī.
- Sacietējušu maizi var atsvaidzināt, ja to iemērc ūdenī vai pienā un izžāvē cepeškrāsnī. Šādi var atsvaidzināt jebkuru mīklas atsvaidzinājumu.
- Vienkāršākais veids, kā izlietot saietējušu maizi, - pagatavot no tās sausiņus. Maizi sagriež šķēlēs uncepeškrāsnī viegli apbrūnina.
- Garšīgus rudzu maizes sausiņus var iegūt, ja maizes šķēlītes pirms grauzdēšanas viegli ierīvē ar ķiploku un apkaisa ar sāli. Savukārt baltmaizes šķēlītes var apkaisīt ar pūdercukuru, kam nedaudz piejaukts kanēlis.
- Sacietējušu maizi var izmantot grauzdiņiem vai kotlešu masai.
- Kubiciņos sagrieztus sacietējušas maizes grauzdiņus var izmantot mērcei, ko pasniedz pie sautētas liellopa gaļas vai cūkgaļas gulaša, kā arī zirņu zupai.
- No sakaltušas rupjmaizes var pagatavot garšīgu saldo ēdienu. Maizi sarīvē, apcep sviestā un pasniedz ar ievārījumu un putukrējumu.
- Sakaltušu maizi var izmantot kvasa pagatavošanā.
|
|